Rocky road fudge

14-02-2015 14:57

Heerlijke traktatie voor zoetekauwen!

Er zijn legio verschillende rocky road recepten, wat eigenlijk alleen maar betekent dat er stukjes in zitten.

Omdat ik zelf gek ben op fudge, wilde ik die ook rocky maken.

ik heb gebruikt:

  1. 1 blikje gecondenseerde gezoete melk
  2. 1 bakje ongezouten pistachenootjes
  3. handjevol feestspekjes in stukjes
  4. een halve reep pure chocolade (Lindt 85% fleur de sel)
  5. 1/2 theelepel zuiveringszout (baking soda)

De gecondenseerde melk staat bij onze supermarkt bij de kokosmelk, soms vind je het bij de koffiemelk.

de pistachenootjes vond ik bij de bakspullen, een doosje van 95 gram.

het zuiveringszout heb ik bij de apotheek gekocht.

zo maak je het:

Leg van te voren een bak of schaal klaar bekleed met bakpapier.

knip de spekjes of marshmallows in stukjes, je kunt eventueel ook mini marshmallows gebruiken En meng deze in een bakje met de pistachenootjes.

zet een sauspannetje op laag vuur en verwarm hierin de gecondenseerde melk. Blijf roeren! Door de suiker in de melk kan het snel aanbranden, maak eventueel gebruik van een onderzetplaatje.

breek de chocola in kleine stukjes en roer deze door de warme melk, voeg nu ook het zuiveringszout toe. Je zal merken dat de melk tijdens het verwarmen eerst wat dunner lijkt te worden en daarna juist weer dikker wordt. Als het de dikte heeft van stroop of caramel haal je het pannetje van het vuur en roer je kort de spekjes en nootjes erdoor.

schenk het pannetje nu snel uit over de bak met bakpapier en zorg voor een goede verdeling zodat de fudge overals even dik is. Plaats de bak nu een paar uur in de koelkast tot het hard genoeg is om in blokjes te snijden.

—————

Terug