"Portugese" Soep met eigen inbreng

30-08-2013 17:32

Lang, heeeeel lang geleden was ik met mijn ouders op vakantie in Portugal.

We leerden daar aardige mensen uit Lissabon kennen die ons uitnodigden op de koffie, dat werd uiteindelijk een hele week logeren.

De vrouw des huizes maakte voor ons een keer soep die zijzelf typisch Portugees noemde en hij deed ons vooral aan hutspot denken.

Tot zover de inleiding, ik moest gisteren aan die soep denken en bedacht dat die nog wel wat lekkerder kon en dat is gelukt!

nodig:

2 grote winterwortels (ca. 600 gram) 

1 zoete aardappel (ca. 500 gram)

250 gram kruimige aardappels

bouillon naar keuze (genoeg voor 1 liter)

gedroogde oregano

(kokos)room

 

Zo heb ik hem gemaakt:

Schil de peen en aardappels (ook de zoete) en snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik.

even wassen en daarna met ongeveer een halve liter water en bouillon(blokje of poeder) op het vuur zetten.

Als het water kookt, nog 20 minuten op laag vuur laten doorkoken.

Met de staafmixer pureren tot een mooie gladde dikke soep zonder stukjes.

De soep is nu waarschijnlijk heel dik, met de overgebleven bouillon maakt je de soep dunner naar wens.

Eventueel extra zout, peper en oregano naar smaak toevoegen.

serveren met een scheut kokosroom erin (of voor mensen die niet van kokos houden; gewone room) en een lekker warm brood erbij (wij hadden focaccia)

 

Heerlijk! de kinderen hebben hun vingers erbij opgegeten.

—————

Terug