Dadeltaart!

24-12-2013 13:48

Na een heerlijk voorproefje tijdens de kerstlunch van de dadeltaart van een collega, wilde ik het zelf ook maken.

Maar dan met wat minder koolhydraten en zonder kokos (want dat lust manlief niet)

Dus heb ik een extra eitje toegevoegd en de koekjes vervangen door nootjes.

Zo heb ik het gemaakt;

500gr dadels zonder pit (van de notenkraam op de markt)

250 gr roomboter

2 eieren (maat L)

150 gr lichte basterdsuiker

zakje walnoten (dr. Oetker)

zakje amandelen (dr. Oetker)

snufje zout

 

Pan met water opzetten en een schaal erin hangen om au bain marie te kunnen verwarmen.

De boter in stukjes snijden en in de schaal smelten. 

Dan de basterdsuiker en een snufje (echt heel weinig) zout toevoegen en af en toe roeren.

        *Ondertussen de dadels fijnsnijden.

Als de boter helemaal gesmolten is (geen klontjes meer) en de suiker voor het grootste deel is opgelost, de 2 losgelopte eieren langzaam en al roerend toevoegen. (vuur laag zetten zodat het ei niet gaat stollen)

Blijven roeren en ongeveer een minuutje verwarmen.

De stukjes dadel toevoegen en doorroeren en de nootjes grofhakken en ook toevoegen.

Het geheel al roerend nog een minuutje verwarmen en dan van de pan afhalen.

Een taartvorm invetten en het mengsel erin gieten.

Even laten afkoelen en daarna verder op laten stijven in de koelkast. (op de foto moet het de koelkast nog in)

—————

Terug