appelijs+

18-05-2014 14:56

Met de ijsmachine die ik voor mijn verjaardag heb gekregen hebben we nu ijs gemaakt naar het recept van mijn 8-jarige dochter;

2 kleine appels, geschild en in stukjes;

een eetlepel citroensap;

3 theelepels kaneelpoeder;

80gram witte basterdsuiker;

Een flinke scheut hazelnootsiroop (voor in de koffie van DE);

Bovenstaande in een steelpannetje op laag vuur aanzetten tot de appelstukjes zacht zijn.

Pan van het vuur en laten afkoelen.

 

Dan 1 eidooier met wat suiker schuimig kloppen;

75 ml ongezoete slagroom bijna stijf kloppen en eimengsel aan toevoegen;

150 ml volle houdbare melk aan appelmengsel toevoegen;

alles door elkaar roeren (even kijken hoeveel vocht er van de appels is vrijgekomen, anders wat minder van het appelvocht toevoegen).

 

In de ijsmachine draaien en in de tussentijd wat amandelschaafsel lichtbruin bakken in de koekenpan;

klein snufje zout erover strooien en af laten koelen;

toevoegen aan wat dikker ijsmengsel in de machine en verder laten draaien.

Als het ijs dik genoeg is uitscheppen en direct opeten! 

 

—————

Terug